גולני בלבנון | צילום: דובר צהל

"הפסקת אש בלבנון - חזרה על הטעויות מול חמאס"

פתחי וזמרי בעם

"הפסקת אש בלבנון - חזרה על הטעויות מול חמאס"

פרופ' אייל זיסר, מומחה למזרח התיכון וסגן הרקטור באונ' תל אביב, לפתחי וזמרי בעם: "הילכו עלינו אימים על כך שחיזבאללה מסוגל לשתק את ישראל לאורך שבועות, על כך שבנינים בתל אביב יפגעו אבל התברר שזה לא נכון"

פתחי: "הילכו עלינו אימים או שזו מכה שהיא 'נס פח השמן'?"

פרופ' זיסר: "זה שילוב של כמה דברים, קודם כל כשאתה תוקף בהפתעה ואתה היוזם יש לך יתרון מובנה. דבר שני, כשאתה מכין את עצמך למלחמה כפי שהתכוננו למלחמה בלבנון תקופה ארוכה ויש לך מודיעין טוב ומדוייק אתה יכול לנטרל הרבה מהיכולות של האויב. והדבר שלישי הוא שכנראה הייתה הערכת יתר של הארגון הזה בישראל"

זמרי: "אפשר לומר שמצבה האסטרטגי של ישראל משופר יותר מהשישי לאוקטובר?"

פרופ' זיסר: "ישראל למעשה קיצצה שתי זרועות של איראן - החמאס והחיזבאללה בעזרתן הם חנקו אותנו. בעזה זה תלוי איך נסיים את העניין וגם בלבנון אני רוצה להגיד, אם נלך להפסקת אש זה לחזור על השגיאות שלנו עם חמאס. יש לגדוע את היכולות האסטרטגיות של חיזבאללה"

13.10.2024
'
--:--
--:--
שגיאה בטעינת מדיה: לא ניתן היה לנגן את השידור.